Bak recepten voor desserts

1. Karamel appeltaart met koekjesbodem

Dit is een heerlijk herfstig recept maar kan gegeten worden door het hele jaar heen. Het is een nieuwe kijk op de traditionele appeltaart. Verras uw gasten met iets nieuws! Dit recept kost 20 minuten voorbereidingstijd, duurt 1 uur en 35 minuten in totaal en is genoeg voor 12 personen.

Wat hebt u nodig? Voor de koekjesbodem hebt u één zakje Betty Crocker sugar cookie mix, boter en ei nodig. Op de verpakking staan de precieze hoeveelheden aangegeven. Voor de appel-karamel hebt u één kop Betty Crocker Rich & Creamy roomkaas frosting, een kwart kop karamel topping en één blikje (ca. 62 cl) meer vruchten vulling voor appeltaart, grof gesneden, nodig. Uiteindelijk voor de topping nog een kwart kopje gesneden pecannoten en twee eetlepels karamel topping.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bespuit een 30 cm grote (pizza) pan met kookspray. Mix ondertussen in een middelgrote kom de cookie mix, boter en ei door elkaar tot er zich een zacht deeg vormt. Verdeel dit deeg gelijkmatig over de bodem van de (pizza) pan. Bak dit 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de randjes van het deeg goudbruin zijn. Laat dit volledig afkoelen in de pan voor ongeveer een uur.

Mix de frosting en karamel topping in een kleinere kom door elkaar. Verdeel dit mengsel over de afgekoelde koekjes pizza korst, en laat ongeveer anderhalf centimeter over aan de rand. Verdeel de appeltaart vulling over de frosting. Bestrooi dit met de voorgesneden pecannoten en besprenkel dit met de twee eetlepels karamel topping. De taart is goed in de koelkast te bewaren, mits goed afgedekt.

2. Citroen limoen magische cake

Dit dessert is heerlijk licht en fris, perfect voor zomeravonden! Een vulling met citrus smaken wordt over het taartbeslag gegoten en omgekeerd, zodat de vulling de onderste laag vormt en de taart laag goed kan rijzen. Magisch lekker! Dit recept duurt 20 minuten voorbereidingstijd, in totaal 5 uur en 25 minuten en is genoeg voor 18 personen.

Wat hebt u nodig? Voor de taart laag hebt u één doos Betty Crocker SuperMoist white cake mix, één en een kwart kop water, een derde kop groente olie en drie eieren nodig. Voor de citroen limoen laag hebt u 4 eieren, licht geklopt, anderhalf kop suiker, één eetlepel geschilde citroenschil, één eetlepel geschilde limoenschil, een kwart kop vers limoensap en een kwart kop vers citroensap nodig. Als laatste voor de topping één bak (ca. 24 cl) Cool Whip frozen whipped topping, ontdooid. U kunt ervoor kiezen om nog wat citroen en limoenschil toe te voegen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bespuit de bodem van een 33×23 cm pan met kookspray. Meng in een grote kom de taart laag ingrediënten door elkaar met een elektrische mixer op medium speed. Giet dit mengsel in een pan. Pak nog een grote kom, meng de citroen limoen laag ingrediënten door elkaar en klop dit totdat het glad is. Verdeel dit gelijk over het taartbeslag in de pan. Dit zou naar beneden moeten zakken als het over het beslag wordt gegoten.

Bak het geheel 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven, of net zo lang totdat u er met een stokje in kunt prikken, zonder dat er nog beslag aan het stokje blijft plakken. Laat het 30 minuten afkoelen en zet het minimaal 4 uur in de koelkast. Verdeel de topping over de koele taart. Besprenkel het met de mogelijke limoen en citroenschillen. De taart kan goed in de koelkast bewaard worden.

3. Pompoen Spice Hershey’s Kisses Brownies

Dit is een rijk en warm herfst dessert, ideaal troost eten! Het recept duurt maar 15 minuten voorbereidingstijd en 1 uur en 55 minuten in totaal. Het is genoeg voor 16 personen.

Wat hebt u nodig? Eén doos Betty Crocker fudge brownie mix, water, plantaardige olie en eieren zoals staat aangegeven op de doos, één kop Betty Crocker Rich & Creamy chocola frosting, twee theelepels snoep sprinkels, 16 Hershey’s Kisses Brand pompoen smaak snoepjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg folie in een vierkante pan, en laat de folie 2 cm over de rand van de pan hangen. Bespuit dit met kookspray. Maak het brownie beslag zoals op de doos staat aangegeven en verdeel het over de pan. Bak dit 36 tot 38 minuten en laat het een uur lang afkoelen. Gebruik de folie om de brownie uit de pan te halen. Verdeel de frosting over de brownie en besprenkel het met de snoep sprinkel. Zet hier vier bij vier de snoepjes boven op.

4. Butterfinger Lush

Dit dessert is perfect voor zomerfeestjes of barbecues. Het duurt 55 minuten voorbereidingstijd, 5 uur en 55 minuten in totaal en is genoeg voor 24 mensen.

Wat hebt u nodig? Eén zak Betty Crocker pindakaas koekjes mix, plantaardige olie, water en ei zoals op de doos staat aangegeven, een derde kop gesmolten boter, één pak zachte roomkaas, één kop pindakaas, één kop poedersuiker, één container Cool Whip frozen whipped topping (ontdooid), twee dozen Jell-O chocola instant pudding en taart vulling mix, drie kopjes koude melk en drie Butterfinger snoeprepen (gesneden).

Verwarm de over voor op 190 graden Celsius. Maak en bak de koekjes zoals staat aangegeven op de verpakking. Laat ze volledig afkoelen, op z’n minst 30 minuten. Verwerk de helft van de koekjes tot grove kruimels en doe dit in een medium schaal. Verwerk de andere helft van de koekjes tot grove kruimels en voeg dit toe aan een andere schaal. Voeg de gesmolten boeter toe aan de kruimels in de schaal en doe dit in een oningevette pan. Duw het kruimelkoekjes mengsel stevig in de bodem. Zet het apart.

Meng de roomkaas, pindakaas en poedersuiker met een elektrische mixer in een medium schaal. Doe hier twee kopjes van de whipped topping bij. Verdeel dit over de koekjes korst. In een andere kom, mix de droge pudding mix en melk met een garde voor ongeveer 2 minuten. Verdeel dit over het roomkaas mengsel. Verdeel de overige whipped topping over de pudding laag, bedek dit en zet het 4 uur in de koelkast. Sprenkel de gesneden snoeprepen over de taart voor het serveren.