Cafés in Nederland die zoete desserts serveren

Nederland is rijk aan toetjes. Voor Nederlanders is het dan ook heel normaal om een maaltijd af te sluiten met een dessert. Nederlanders hechten er waarde aan om samen met het gezin te eten. Hierdoor eten de meeste gezinnen ’s avonds thuis met zijn allen. Deze maaltijden worden vaak afgesloten met een toetje, variëren van een bakje vla of wat ijs. Voor vrijwel alle Nederlanders is het toetje dan ook een fijne afsluiter van een maaltijd, als het niet het favoriete deel van een maaltijd is.

Deze traditie zie je dan ook terug in de Nederlandse horeca. Vele restaurants worden gevierd om hun desserts en een toetje kan niet missen van een avond uit eten. Zo zijn er zelfs restaurants en cafés die zich focussen op toetjes. Hier een kort overzicht van de beste cafés die zoete dessert serveren.

Pannenkoeken zijn misschien wel het meest Nederlandse product. Zoals de Nederlanders pannenkoeken bakken zie je ze nergens anders op de wereld. The Pancake Bakery durft van zichzelf te zeggen dat ze de beste pannenkoeken van Amsterdam serveren. Het café serveert dan ook uitsluitend pannenkoeken. Het is open voor zowel ontbijt als lunch als avondeten. De pannenkoeken variëren van traditionele Nederlandse pannenkoeken met stroop en poedersuiker tot pannenkoek Caprese, met mozzarella, tomaat en pesto. Ook kan je je eigen pannenkoek samenstellen. Hierdoor is er voor ieder wat wils bij The Pancake Bakery.

The Metropolitan is een plek voor liefhebbers van het lekkerste ijs en de puurste chocolade. Het bevindt zich in het midden van het oude centrum van Amsterdam. Alle producten worden hier huisgemaakt en zijn dus altijd vers. Het café is opgericht uit liefde voor chocola, en dit zie en proef je zeker terug in het assortiment. Alle chocola wordt gemaakt van bonen uit de Dominicaanse Republiek en het ijs is naar Italiaans recept. Naast chocolade en ijs verkoopt The Metropolitan ook drank, boeken, patisserie en kookboeken met eigen recepten. Ook kan je hier terecht voor je ontbijt, lunch, of proeverij.

De Pompadour in Amsterdam is een café geïnspireerd door de Britse High Tea. Ze hebben dan ook een echte “tearoom”, waar onder het genot van een kopje thee of koffie kan worden gesmuld van de lekkerste zoetigheden. Het assortiment gaat van chocola en bonbons naar citroencakejes en taart. Alle producten worden vers bereid om de beste kwaliteit te garanderen. De Pompadour is dan ook van nature een Chocolaterie. Deze wordt ook erkend door andere instanties, zo wonnen ze in 2016 een certificaat van uitmuntendheid van tripadvisor.

Patisserie Holtkamp uit Amsterdam is van oudsher een banketbakkerij. Al snel richtte het zich echter op meer geavanceerde desserts en werd het een patisserie. Het biedt een grote verscheidenheid aan producten: van tompouce tot aan croquetten. Alle producten worden op ambachtelijke wijze bereid en zijn stuk voor stuk klassiekers. De patisserie verkoopt losse gebakjes en punten van taarten, kleine taartjes, 12-persoons taarten, grotere taarten, cakes, zoete koekjes, zoet stukswerk, bonbons, chocolade, zoute koekjes en kazen, hartig stukswerk, croquetten en bitterballen. Sinds kort verkoopt Holtkamp zijn geheime recepten in kookboeken, die ook te koop zijn in de winkel.

In Amsterdam heb je dus meer dan genoeg keuze voor een lekker dessert. Dit hoeft niet eens gelimiteerd te blijven tot na het eten, maar kan ook vaak worden genuttigd als ontbijt of lunch. Voor de echte zoetekauw is Amsterdam dus the place to be! Houdt u van pannenkoeken? Dan is The Pancake Bakery voor u. Dit café neemt het principe van pannenkoeken een stap verder. Meer fan van chocola? Ga eens langs The Metropolitan of de Pompadour! Voor de lekkerste taarten en gebakjes moet u langs Patisserie Holtkamp, voor de allerlekkerste taarten zoals u ze nog nooit geproefd heeft.