Frituur recepten voor Finger Food

Nederlanders houden er heel erg van om hun eten te frituren. Er zijn verschillende soorten voedsel die veel mensen dagelijks in de frituur gooien. Op deze pagina zullen we een aantal recepten geven die je kunt gaan gebruiken zodat je heerlijke dingen kunt maken uit de frituur.

A. Garnalen patat uit Alaska

Garnalen kunnen heel erg goed gefrituurd worden. In de supermarkt kun je gepaneerde garnalen kopen die je zo de frituur kunt ingooien. Deze garnalen zijn lekker, maar het is uiteraard een stuk lekkerder om ze zelf te maken. Deze garnalen zijn extra speciaal omdat ze uit Alaska komen. We zullen beginnen met het geven van een lijstje ingrediënten dat je moet kopen voordat je dit gerecht kunt maken.

● Garnalen uit Alaska, gepeld

● Gember, gepeld,

● Bloem

● Zout

● Versgemalen peper

● Suiker

● Frituurolie

Het geheim van dit recept zit hem in het feit dat je de garnalen en de gember samen gaat malen in een keukenmachine. Nadat de garnalen en de gember volledig gemalen zijn, voeg je de andere ingrediënten bij elkaar. Je kunt de garnalen oprollen zoals je wil. Nadat je dit hebt gedaan moet je de garnalen 15 minuten lang koken. Nadat ze goed gedroogd zijn kun je ze gaan frituren in de frituurolie. Als ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. Je kunt ze gelijk eten. Erg lekker met chilisaus.

B. Mozzarella Sticks

Mozzarella Sticks zijn erg bijzonder om te maken. Dit komt vooral omdat je zo goed kunt variëren met de variabele ingrediënten. Er zijn uiteraard ook een aantal vaste ingrediënten die je eigenlijk niet uit het recept kunt houden, maar je bent natuurlijk de koning(in) in je eigen keuken! Voor de mozzarella sticks heb je alleen een frituur nodig, en een aantal kommetjes. We zullen wederom beginnen met het geven van de ingrediënten die je moet halen voor dit recept.

● 500 gram mozzarella

● Bloem

● 4 eieren

● Broodkruimels, Italiaans gekruid

● Olijfolie

● Boter

● Knoflook

● Ui

● 200 gram tomaten

● Zout en Peper

● Frituurolie

In het begin moet je ervoor zorgen dat de mozzarella goed drogen. Tijdens het drogen kun je beginnen met het bakken van de uien en de knoflook. Als deze goudbruin zijn doe je de tomaten hierbij. Ook de suiker en andere kruiden kun je toevoegen. Dit is de saus waarin je de mozzarella kunt dopen nadat deze gefrituurd is.

Om de mozzarella goed te kunnen frituren moet je deze dopen in de bloem, de eieren en de broodkruimels. Dit moet ook gebeuren in deze volgorde. Dit is namelijk het paneermeel dat je als het ware zelf maakt. Als je deze stappen hebt uitgevoerd, kun je ze in de koelkast stoppen totdat je ze kunt frituren. Het frituren hoeft maar 2 minuutjes, dan is de mozzarella klaar om te eten!

C. David Kinch’s aardappelkroketjes

De frituur is uiteraard ook heel erg geschikt om aardappels klaar te maken. Deze aardappelkroketjes zijn heel makkelijk om te maken, en toch heel bijzonder en lekker. Wederom beginnen we met de ingrediënten van dit recept.

● Eenden vet

● 1 kilo aardappelen, geschild

● Tijm

● Zout

Het bijzondere van deze aardappelkroketjes heeft te maken met de keuze voor het eenden vet dat gebruikt wordt om in te frituren. Dit geeft een extra smaaksensatie aan de kroketjes. Je moet de aardappels eigenlijk 2 keer frituren. Eerst op een lage temperatuur van 80 graden, en daarna op 190 graden. De eerste keer 10 minuten, en daarna 3 minuten. Door dit te doen worden de aardappels volledig gaar vanbinnen, en ook krokant. Dit combineren is een van de moeilijkste dingen van het klaarmaken van aardappelkroketjes.

D. Gefrituurde kip uit Hawaii

Het laatste recept dat we op deze pagina zullen behandelen bestaat grotendeels uit kip. De uitkomst van dit recept is echter niet de normale kip die uit de frituur eet. Door de bijzondere ingrediënten en bereidingswijze krijg je een hele aparte smaak. Dit recept bestaat zowel uit een lekkere saus als uit de kip. Je hebt zowel een frituurpan als een normale pan nodig.

Voor de saus heb je de volgende ingrediënten nodig.

● 100 ml sojasaus

● 20 ml Citroensap

● 2 theelepels Rijstazijn

● 1 theelepel Limoensap

● 1 stuk Gember

Voor het maken van de saus moet je alle ingrediënten behalve de gember in een sauspan doen. Kook het een paar minuutjes en haal de saus dan van het vuur. Blijf goed roeren en voeg daarna de gember toe.

Voor de kip heb je de volgende ingrediënten nodig

● 40 ml Sake

● 40 ml Sojasaus

● Suiker

● Halve ui

● 1 kilo kip zonder botten

● Aardappelkruiden

● Frituurolie

Alle ingrediënten behalve de aardappelkruiden doe je in een zak en daar voeg je de kip aan toe. Laat dit geheel 5 uur in de koelkast. Hierna voeg je de aardappelkruiden toe. Frituur de kip voor 4 minuten lang in een frituurpan die 190 graden is. Serveer de kip samen met de saus voor een heerlijke maaltijd.