Restaurants in Nederland die overvloedige gerechten serveren

Nederland bezit een grote verscheidenheid aan goede restaurants. Meerdere Nederlandse restaurants zijn dan ook bekroond met een of meerdere Michelin sterren. De Nederlandse keuken staat dan ook bekend om zijn overvloed: geen kleine, pietluttige gerechtjes, maar goede borden vol. Daarom hier een overzicht van de beste restaurants in Nederland met overvloedige gerechten.

HanTing Cuisine uit Den Haag is in 2017 bekroond met een Michelin-ster. Maar niet alleen door Michelin wordt dit restaurant erkend als een van de beste van Nederland. Ook Iens, SpecialBite, Lekker en GaultMilau raden dit restaurant aan. Voor een 3-gangenmenu van de chef betaalt u hier 37 euro, tot een 6-gangenmenu van 68 euro.

De chef-kok, Han, is afkomstig uit China. Chef Han staat er om bekend om de 5000 jaar oude Chinese kennis over voeding te combineren met Westerse smaken en stijlen van koken. Hierin gebruikt hij vooral de Franse keuken. Hierdoor krijg je een prachtig fusion effect, met ongekende smaaksensaties. Chef Han serveert verfijnde gerechten die passen binnen zijn unieke stijl van koken, wat draait om bewust eten.

Mocht één Michelin-ster nog niet genoeg zijn voor u, is er Ciel Bleu. Dit restaurant is bekroond met twee Michelin-sterren. Het restaurant bevindt zich in Hotel Okura in Amsterdam. Hierdoor hoeft u dus niet meer naar huis na het eten. Het restaurant zit op de 23e verdieping en biedt een prachtig uitzicht over Amsterdam.

De chef-koks, Kokmeijer en Speelman, zijn constant bezig om hun keuken te vernieuwen en de beste producten voor u op tafel te zetten. Hierin laten zij zich inspireren door vele internationale gasten. Ook de wijnkaart in Ciel Bleu is ongekend goed. De sfeer is informeel en luchtig, zodat u zich thuis voelt in het restaurant. Daarnaast biedt Ciel Bleu ook een Chefs table aan: dit is een tafel in de keuken van het restaurant. Hier kunt u dus live meemaken hoe uw gerechten worden bereid!

UMAMI by Han is het tweede restaurant van Chef Han van HanTing Cuisine. Dit restaurant is gericht op het delen van eten, wat mensen dichter bij elkaar zou brengen. In de Chinese cultuur is dit heel belangrijk. Umami is, zoals u misschien wel weet, de vijfde basissmaak, naast zoet, zuur, zout en bitter. Het woord komt uit het Japans en betekent ‘heerlijke smaak’. De umami smaken zijn het meest aanwezig in de Aziatische keukens. Het komt bijvoorbeeld goed naar boven in sojasaus, rijstwijn, maar ook in paddenstoelen en zalm.

UMAMI by Han bevindt zich in meerdere steden, zoals Den Haag, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam. Het restaurant serveert originele Aziatische fusion-gerechten met een modern jasje. Ook hier is Chef Han weer geïnspireerd door de Franse keuken. Maar niet alleen de smaken zijn aantrekkelijk, ook zijn de prijzen zeer betaalbaar. Ook bij UMAMI by Han is het voor Chef Han erg belangrijk om gezond eten op te dienen. U kunt hier al een 3-gangenmenu eten voor 25,95. Voor 8 euro extra krijgt u er een gang bij. Ook kunt u van de kaart eten.

“(H)eerlijk eten” is de slogan van restaurant Mazie in Den Haag. Het staat bekend om zijn goede en pure eten. Alle gerechten worden uiteraard vers bereid, met alleen de verste producten. Het restaurant is in 2010 opgericht door Koen Cramer, en is daarmee nog redelijk jong. De naam Mazie komt van de heer Gerard Maes, waarnaar de straat waar het restaurant aan ligt vernoemd is. Dit is zo verbasterd dat de straat uiteindelijk de Maziestraat werd genoemd. Gerard Maes was een man die leefde in 1640, en rond deze tijd erg veel panden aan de straat bezat.

De chef-kok van restaurant Mazie is Renate Boezaard. Ze heeft naar eigen zeggen het koken in haar bloed zitten en ze houdt er van om verschillende culturen in haar eten te verwerken. Boezaard heeft onder andere een aantal jaren bij HanTing gewerkt. Hierdoor zie je in de menukaart van Restaurant Mazie ook sporen van de klassieke Franse keuken, met Aziatische invloeden terug. Bij Mazie kunt u terecht voor zowel diner als lunch. Voor een 3-gangenmenu betaalt u 39,50, wat oploopt tot een 6-gangenmenu van 69,50. Ook kunt u hier van de kaart eten.